H. Kubilay SALİHVATANDAŞ

kubilay

Y. Kurulu Üyesi

H. KUBİLAY SALİHVATANDAŞ

1974 yılında Kastamonu Küre ilçesinde doğdu. İlkokulu ve ortaokulu İstanbul Fatih’te bitirdi. Kabataş Erkek Lisesinden mezun oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünü mezun oldu. Yıldız Üniversitesinde Ulaşım Planlama Üzerine master yaptı.

Çalışma hayatına Prof.Dr.Barbaros SAĞDIÇ’a ait olan Proje Mimarlık Ltd. Şti’de çalışarak başladı. Beyoğlu Belediyesinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Planlama Müdürlüğünde ve Projeler Daire Başkanlığı Plan Proje Müdürlüğünde çalıştı. Kartal Belediyesinde Başkan Danışmanlığı yaptı. 2003 yılında Meta Peyzaj Planlama Ltd. Şirketini Peyzaj Yüksek Mimarı Yılmaz AKTAŞ ile kurdu. Türkiye’de, Avrupa’da, Arap Yarımadasında, Ortadoğuda, Türki Cumhuriyetlerde ve Amerikada birçok projeye imza attı. Planlama ve Gayrimenkul Geliştirme üzerine birçok firmaya danışmanlık yapmaktadır.
Ak Parti Fatih İlçe Kurucu Gençlik Kolları Teşkilat Başkanlığı, Fatih İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. 2004 yılı yerel seçimlerinde Fatih İlçesinden Belediye Meclis Üyesi seçildi. İmar Komisyonu Başkanlığı yaptı. Ak Parti Kartal ilçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Ak Partiden Kartal Belediye Meclis Üyesi Seçildi.
Şehir Plancıları Odasında iki dönem yönetim kurulu Üyeliği, Kabataşlılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Kabataş Erkek Lisesi Mezunları Derneğinde Yönetim Kurulu Üyeliği, Kabataşlılar Vakfı Genel Kurul Üyeliği, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı Üyeliği, Doğal Hayatı Koruma Derneği Üyeliği, Teknik Elemanlar Derneği Üyeliği, Yıldız Mezunları Derneği Üyeliği ve Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Üyeliklerinde bulundu.
Kaskon (Kastamonu Konfederasyonu ) 2. Başkanlık, Kas-Der-Fed (Kastamonu Dernekler Federasyonu) Genel Başkan Yardımcılığı, Kasder Fatih Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği, İkader (İnebolu Derneği) Yönetim Kurulu Üyeliği, Kastamonulu Yüksek Öğrenim Mezunları Derneği Başkanlığı yaptı.
Halen İNDER (İstanbul İnşaatçılar Derneği) Yönetim Kurulu Üyeliği, Kabataş Erkek Liseliler Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği , Beşiktaş Kabataşlılar Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği ,Kastamonu Küre Dernekler Federasyonu Başkanlığı, Kastamonu Küre Derneği Başkanlığı, Kartal Kastamonulular Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği , İstanbul Yörük ve Türkmenler Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği , Soğanlık Çarşı Spor Kulubü Yönetim Kurulu Üyeliği yapmaktadır.
Üniversitelerde, Kurum ve Kuruluşlarda Şehir Planlama ve Gayrimenkul Geliştirme konulu dersler vermektedir.
Evli ve bir çocuk babasıdır.